Inventor – pikavalikot

Muu

Apr 15

Minkä tahansa uuden ohjelmaversion uudet kujeet jäävät helposti huomioimatta normaalin työn tiimellyksessä. Inventorin uusimmissa versioissa on muutamia hyviä käyttöä helpottavia toimintoja, joihin kannattaa tutustua ja kokeilla, soveltuvatko ne omaan työtapaan.

Pikavalikko

Pikavalikko tulee esiin hiiren oikean näppäimen napsautuksella. Valikon sisältö vaihtelee tilanteen mukaan. Valikkoa voi käyttää normaaliin tapaan oikeaa näppäimen kautta tai ns. merkkausmoodissa.

Menumoodi

Kun napsautat hiiren oikeaa näppäintä työskentelyalueen päällä, työkalukokoelma tulee esiin normaalin valikon yläpuolelle. Työkalut samoin kuin varsinainen valikko vaihtelevat meneillään olevan työskentelytilanteen mukaan. Kun liikutat kohdistinta kohti työkalua, se korostetaan jo ennen kuin kohdistin on viety kuvakkeen päälle. Voit jo tässä korostusvaiheessa valita työkalun hiiren vasenta näppäintä napsauttamalla.

Inventor-menumoodi

Merkkausmoodi

Kun tunnet pikavalikon painikkeiden järjestyksen ja suunnan, voit käyttää niitä ns. merkkausmoodissa. Paina hiiren oikea näppäin pohjaan työskentelyalueella ja pidä se pohjassa. Liikuta kohdistinta haluamasi työkalun suuntaan. Näet samalla apuviivan. Työkalu aktivoituu vapauttamalla hiiren näppäin.

Inventor-merkkausmoodi

Käyttökokemuksen karttuessa pikavalikon työkalut voi itse valita (Tools-välilehti > Options-paneeli > Customize > Marking Menu).

Valikko objektin valinnan mukaan

Kun valitset objektin, esim. 3D-kappaleen pinnan, esiin tulee automaattisesti pika-työkalut, joilla voi tehdöä tyypillisimpiä perustoimintoja. Samoin oikean näppäimen valikko tarjoaa valinnan mukaan sopivia työkaluja.

Inventor-objektityökalut

Minityökalupalkit

Tietyissä toiminnoissa esiin tulee automaattisesti minityökalupalkki. Osa minityökalupalkin painikkeista piiloutuu kun viet kohdistimen sen päältä pois. Voi säätää piiloutumista eli Auto Fade -asetusta minityökalupalkin oikean alareunan Mini Toolbar Options -painikkeesta.

Inventor-minityökalupalkki

Valintaikkunat

Valintaikkunoita voi laajentaa ja supistaa ikkunan alareunan painikkeella.

Inventor-valintaikkunat